Пратеници

 

 

 

 

 

 

ТАЊА КОВАЧЕВ

 

Член на СДСМ. Родена на 7.7.1983 во Скопје. Македонка. Дипломиран економист, „Св.Климент Охридски“. 

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член


Е-пошта: t.kovacev@sobranie.mk

Click