Пратеници

 

 

 

 

 

 

 

ТАТЈАНА ПРЕНТОВИЌ

 

Член на СДСМ. Родена на 27.7.1964 во Скопје. Македонка. Доктор на науки, Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Клуб на пратенички, член на претседателство


Е-пошта: t.prentovik@sobranie.mk

Click