Пратеници

 

 

 

 

 

 

ВАСКО КОВАЧЕВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 6.7.1969 во Битола. Македонец. Магистер по човечки ресурси, ФУТМС - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член

 

Е-пошта: v.kovacevski@sobranie.mk

Click