Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЖАКЛИНА ЛАЗАРЕВСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 3.11.1964 во Охрид. Македонка. Дипломиран математичар-информатичар, ПМФ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за образование, наука и спорт, претседател
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-претседател
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската федерација, член


Е-пошта: z.lazarevska@sobranie.mk

Click