Пратеници

 

 

 

 

 

ДАРКО КАЕВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 9.11.1989 во Скопје. Македонец. Магистер по право на интелектуална способност, Правен факултет „Јустинијан Први“, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

Е-пошта: d.kaevski@sobranie.mk

Click