Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЛИДИЈА ТАСЕВСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 10.1.1970 во Куманово. Македонка. Магистер по бизнис и менаџмент, Економски факултет.


Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за Црноморска економска соработка (ПАБСЕК), шеф на Делегација
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член

 

Е-пошта: l.tasevska@sobranie.mk

Click