Пратеници

 

 

 

 

МАРИЈА ГЕОРГИЕВСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 25.8.1965 во Прилеп. Македонка. Mагистранд по економија на бизнис, Институт за бизнис економија; Дипломиран економист, Факултет за бизнис економија. 

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Буџетски совет на Собранието, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член 
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член

Е-пошта: m.georgievska@sobranie.mk

Click