Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Горан Сугарески

 

 

Член на СДСМ. Роден на 3.8.1973 година во Прилеп. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член


Е-пошта: g.sugareski@sobranie.mk