Амди Бајрам

 

 

 Член на Сојузот на Ромите од Македонија. Роден на 30.8.1956 година во Скопје. Ром. Завршил Средно трговско училиште.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член


Е-пошта: a.bajram@sobranie.mk

Click