Пратеници 

АНДОНОВСКА МАРИЈА

 

 

 

 

Роденa:  20.03.1981 Скопје, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   Ул." 4 јули", бр.8 Ѓорче Петров  
1000 Скопје Република Македонија 
      
e-mail: andonovskamarija@yahoo.com  
     
Семеен статус: немажена
     
Националност: Македонка
     
Образование: Универзитет "Св. Кирил и Методиј" - Скопје Стоматолошки факултет - Дипломиран доктор по стоматологија
     
Странски јазици: активно познавање на Англискиот јазик
     
Компјутери:  активно познавање на Windows, word, excel
     
Искуства и активности:  Поранешен член на аматерскиот театар "ДА БЕ ДИ" - Скопје;

Крводарител, организатор и учесник во повеќе хуманитарни акции; 
      
Учесник на повеќе меѓународни семинари од областа на здравството.
     
Работно искуство: 2006 - Пратеник во Собрание на Република Македонија
     
Партиска активност:  

  • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1997 година.
  • 1999 - Потпретседател на МК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ;
  • 2003-2004 - Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ на МК Ѓорче Петров;
  • 2004-2005 - Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ на ОК Ѓорче Петров;
  • 2004-2005 - Потпретседател на комисијата за здравство на УМС на ВМРО-ДПМНЕ;
  • од 2005 - Член на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ и координатор на дел од ИЕ 3 
Click