Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ДЕРКОСКИ ОЛИВЕР

 

 


     
 
   
     
     
Роден:   02.12.1965 година во Прилеп, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   Ул.Мукос, бр. 102 Прилеп Република Македонија      
   
Моб: 00-389-(0)71-223-855
     
Семеен статус:   оженет (татко на две ќерки)
     
Националност:   Македонец
     
Образование:   Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје, Правен факултет- дипломиран правник 
     
Странски јазици: англиски, српски, хрватски и бугарски
     
Компјутери:   word, excel
     
Работно искуство:   

  • 1999 - 2003 - Даночен инспектор;
  • 2003- 2006 - Раководител на одделението за присилна наплата во УЈП Прилеп;
  • јули 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија

Партиска активност: 

  • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1997 година.
  • Секретар на МК ;
  • Секретар на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп;
  • Претседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп;
  • Заменик член и член на Општинската изборна комисија во Прилеп;
  • Советник во Советот на општина Прилеп;
  • Претседател на Советот на општина Прилеп. 
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.