Пратеници 

ДИМЕСКА КАТЕРИНА 

 

 
     
 
   
     
     
Роденa:  11.05.1963 во с.Кокре - Прилеп, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   ул. "Точила I" К2А/16 4800 Прилеп Република Македонија 
      
Моб: 00-389-(0)71-237-980 
      
е-маил: katerinasobranie@yahoo.com  
     
Семеен статус:  мажена (мајка на два сина)
     
Националност:   Македонка
     
Образование: Универзитет "Св. Кирил и Методиј" - Скопје, Градежен факултет - Дипломиран градежен инжинер
     
Странски јазици:  руски, бугарски, српски
     
Компјутери:  word, excel
     
Работно искуство:   

  • 2001-2003 - Раководител на Градски гробишта Прилеп;
  • 2003-2005 - Раководител на водомерна работилница во ЈКП "Водовод и канализација"-Прилеп
  • 2005-2006 - Раководител на одделение за инвестиции во ЈКП "Водовод и канализација"-Прилеп
  • 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија.

Партиска активност: 

  • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1996 година.
  • член на претседателството на МК Точила - Прилеп;
  • претседател на Унија на жени на ОК на ВМРО-ДПМНЕ - Прилеп;
  • 2002-2005 - советник во Советот на општина Прилеп;
  • 2005 - повторно избрана за советник во Советот на општина Прилеп до изборот за пратеник во Собранието на Република Македонија јули 2006 година.
Click