Пратеници 

ДИМИТРИЕВСКИ ДАРКО

 


  
 


      
   
     
     
Роден: 12.04.1970 воТетово, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   Ул. Светозар Пепоски, бр. 9 Гостивар Република Македонија 
      
Моб: 00-389-(0)71-223-080
     
Семеен статус:   оженет (две малолетни деца)
     
Националност: Македонец
     
Образование:   Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје, Правен факултет- дипломиран правник со положен правосуден испит
     
Странски јазици: се служи со англискиот јазик
     
Компјутери:   word, excel
     
Работно искуство:   

  • 1997-1999 - адвокатски приправник
  • 2000-2005 - Секретар на Советот на општина Маврови Анови
  • 2005-2006 - Советник за правни работи и заштита на животна средина во општина Маврово и Ростуше.
  • 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија
  • Поранешен кадетски, јуниорски и сениорски репрезентативец на македонската кошаркарска селекција.
  • 1995 година избран за спортист на годината на градот Гостивар и уште три пати меѓу трите најдобри во општината Гостивар.
  • Поранешен кошаркар на многу клубови во Република Македонија и тоа: КК Готекс, КК МЗТ Скопје, КК Работнички, КК Никол Ферт, КК Тетекс, КК Охрид, КК Балтепе и КК Маврово.
  • Добитник на многу спортски награди и признанија.

Партиска активност: 
   Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1999 година.   
   Секретар на Општински поткомитет Маврово;   
   2003 година - Делегат на ЏИИ конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид;   
   2002 година - Кандидат за пратеник на парламентарните избори;  
   2005 година - Кандидат за Градоначалник на општината Гостивар на локалните избори;   
   2003-2004 - Потпретседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Гостивар;   
   Од 2004 година Претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Гостивар. 
   Член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од 2003 година  

Click