Пратеници 

ГЕЛОВА СТОЈАНОВА СОЊА

 

 

 

 

Родена:  28.03.1964 Кавадарци, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   Ул. Иљо Шопов, бр.90 Струмица Република Македонија 
      
Моб: 00-389-(0)71-211-450

е-маил: sonjasobranie@yahoo.com  
     
Семеен статус:  мажена (два малолетни сина) 
     
Националност:   Македонец
     
Образование:  Економски факултет - Прилеп, Дипломиран економист
     
Странски јазици: активно познавање на англискиот јазик, се служи со францускиот и бугарскиот јазик.
     
Компјутери:   одлично познавање на word и excel
     
Работно искуство:   

  • 1989 - 1991 - Финансиски референт во МИК Кавадарци;
  • 1993 - 2001 - Раководител во сопствено трговско претпријатие;
  • 01.03.2001 - 31.12.2001 - Завод за платен промет - Струмица;
  • 01.01.2002 - јули 2006 - УНИ-банка Скопје - Раководител на Експозитура- Радовиш
  • јули 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија

Партиска активност: 

Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1998 година.      
   
   -Активен член на месниот комитет;    
   -членува во Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ од самото формирање;   
   -Потпретседател на Унија на жени во Струмица од 2004 до 2005 година;   
   -Претседател на комисијата за економија при ОК на ВМРО-ДПМНЕ Струмица;   
   -Член на Комисијата за финансии при ОК на ВМРО-ДПМНЕ Струмица   
   -Од 2005 година член на ИК на Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ;    
   -Член на ЦК на Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ;   
   -Член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ. 

Click