Пратеници 

ЃОРЃЕСКА РУЖА

 

 

 


     
 
Роденa: 17.06.1954 Скопје, Република Македонија
     
Адреса и телефон: Ул.Маршал Тито, бр.114/21 Тетово Република Македонија 
      
Моб: 00-389-(0)71-223-498 
      
e-mail: Ruza54@yahoo.com  
     
Семеен статус: мажена (полнолетни син и ќерка) 
     
Националност:   Македонка
     
Образование: Филолошки факултет (отсек Јужнословенска литература и македонски јазик) - Професор по книжевност и македонски јазик
     
Неформално образование:  

-(NDI) Strengthening Women's Electoral Participation 2006;
-(Friedrich Naumann) CERTIFICATE for "Conflict menagment & resolution) 2002; 
-Меѓународен комитет на Црвен Крст (Промоција на хумани вредности - Соживот и толеранција; 
-(Drew University - CitiHope International) - Mental help promoter 1999
     
Странски јазици: се служи со англискиот јазик
     
Компјутери: word, excel
     
Работно искуство:  

  • 1977 - Професор во УМЦ "Никола Штејн" - Тетово
  • 1978 -1989 - Професор во ТУЦ "Ѓоце Стојчески" - Тетово
  • 1989 - 2003 - Професор во УМЦ "Никола Штејн" - Тетово
  • 2000 - 2003 - Помошник директор во УМЦ "Никола Штејн" - Тетово
  • 2003 - 2006 - Професор во УМЦ "Никола Штејн" - Тетово
  • јули 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија
  • Издавач и уредник на локален весник "НИЕ" 1997 година;
  • Оснивач на женски клуб "Вознесение" 2001 година;
  • Оснивач на Младинско драмско студио при домот на културата во Тетово 1985 год.

Партиска активност:  
 Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1991 година. 
 - Член на ИК на Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ; 
 - Регионален координатор на ИЕ6 од УЖ на ВМРО-ДПМНЕ; 
 - Член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ; 
 - Член на Републичкиот изборен штаб за локалните избори 2005 година; 
 - Потпретседател на Унија на жени на ОК на ВМРО-ДПМНЕ - Тетово од 1997 до 2002 година; 
Член на повеќе комисии на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Тетово од 1993 до 2006 година

Click