Пратеници 

ГРОЗДАНОВ ЦВЕТКО

 

 

 

 

Роден:  17.06.1965 година во Струмица, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   Ул."1-ви мај", бр. 27  6000 Охрид Република Македонија 
      
e-mail:c.grozdanov@yahoo.com

e-mail:cele@mt.net.mk  
     
Семеен статус: оженет (едно малолетно дете)
     
Националност: Македонец
     
Образование: Универзитет Св. Кирил и Методиј - Скопје, Факултет за физичка култура - завршени постдипломски студии 
     
Странски јазици: Владее бугарски и српски а се служи со англиски и чешки јазик
     
Компјутери: word, excel, internet
     
Работно искуство:   

 • 1995 -Професор во гимназија "Св.Климент Охридски" - Охрид;
 • 1996 -Тренер на атлетската репрезентација на Република Македонија;
 • 1998 - Заменик директор на гимназија "Св.Климент Охридски" - Охрид;
 • 1999 -Селектор на атлетската репрезентација на Република Македонија;
 • 2005 - Советник во советот на Општина Охрид;
 • јули 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија

Партиска активност: 

 • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1990 година.
 • 1991 - член на Извршниот при секцијата на ВМРО-ДПМНЕ Охрид;
 • 1999 - член на Советот на интелектуалци на ВМРО-ДПМНЕ - Охрид;
 • 2003 - член на Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ;
 • 2003-2006 - Претседател на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ - Охрид;
 • 2005 - Носител на листата за советници од ВМРО-ДПМНЕ за Советот на општина Охрид. 
Click