Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ПАЧЕМСКИ МИЛЕ 

 

 

 


  

     
 
Роден: 01.08.1958 година во Скопје, Република Македонија
     
Адреса и телефон: Ул.Задарска, бр. 44 Берово Република Македонија 
      
Моб: 00-389-(0)70-217-366 
      
е-маил: mpacemski@yahoo.com  
     
Семеен статус: оженет (татко на два сина)
     
Националност: Македонец
     
Професија: Лекар специјалист гинеколог акушер, Примариус
     
Образование:   

  • 1982 - Универзитет "Св. Кирил и Методиј" – Скопје, Медицински факултет - лекар (просек 9,2)
  • 1996 - Специјализација по гинекологија и акушерство
  • февруари 2007 - се стекнува со титула Примариус 
         

Странски јазици:   Зборува англиски, се служи со францускиот
     
Компјутери: word, excel, Internet
     
Работно искуство:  
   1983 - 1998 -Здравен дом Берово;   
   1999 - 2001 -Гинеколошко-акушерска клиника Скопје;   
   2001 - 2006 - Здравен дом Берово;   
   јули 2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија
     
Друг ангажман: 
   Како лекар специјалист има објавено преку 20 научни трудови со кои земал активно учество на голем број републички, балкански, европски и светски конгреси од областа на гинекологијата и акушерството (Скопје, Охрид, Боровец, Барцелона, Женева, Атина, Прага).
     
Партиска активност: 
   Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1990 година.    
   1990 - 1994 Претседател на ОК Берово;   
   2003 - 2006 Претседател на ОК Берово

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.