Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ПОП-АРСОВ ПЕТАР

 

 

 

 

     
 
Роден:  21-07-1969 г. во Куманово, Република Македонија
     
Адреса и телефон:   ул."Васил Драгомански" бр. 8,  Куманово  Република Македонија 
      
e-mail: ppoparsov@yahoo.com  
     
Семеен статус:  оженет, татко на две малолетни деца
     
Националност:  Македонец
     
Образование:  Универзитет "Св. Кирил и Методиј" - Скопје дипломиран инженер технолог
     
Странски јазици: англиски
     
Компјутери:  Word, Excel
     
Работно искуство:   

   2004-2006 - Свет Филма ДОО Скопје, директор   
   1996-1999 - Интерконтинентал комерц дооел Куманово   
   1999-2003 - Центар за култура Куманово, директор   
   2006 - Пратеник во Собранието на Република Македонија.
     
Партиска активност: 
   2000- член на ОК на ВМРО ДПМНЕ Куманово    
   2000-2007 член на ЦК на ВМРО ДПМНЕ   
   2000-2003 потпретседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Куманово   
   2003-2006 претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Куманово   
   2007- член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.