Пратеници

 

 

 

 

 

Емил Димитриев

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 19.3.1979 во Пробиштип. Македонец. Дипломиран социолог.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член 
  • Делегација во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
Click