Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЕЛИЗАБЕТА КАНЧЕСКА-МИЛЕВСКА

 

Независен пратеник. Родена на 30.6.1970 во Велес. Македонка. Доктор, Филозофски факултет.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член

 

Е-пошта: e.kanceska-milevska@sobranie.mk


Click