Пратеници

 

 

 

 

ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 19.3.1979 во Пробиштип. Македонец. Дипломиран социолог, Филозофски факултет УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), шеф на Делегација
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член

 

Е-пошта: e.dimitriev@sobranie.mk

Click