Пратеници

 

 

 

 

 

ЕМИЛИЈА АЛЕКСАНДРОВА

 

Независен пратеник. Родена на 29.6.1975 во Берово. Македонка. Има завршено Факултет за безбедност, Универзитет „Св.Климент и Наум Охридски“.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • ККомисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Клуб на пратенички, член на претседателство


Е-пошта: e.aleksandrova@sobranie.mk

Click