Пратеници

 

 

 

 

 

 

ИЛИЈА ДИМОВСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 10.8.1980 во Велес. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, претседател
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), шеф на Делегација
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

Е-пошта: i.dimovski@sobranie.mk

Click