Пратеници

 

 

 

 

 

 

КРСТО МУКОСКИ

 

Независен пратеник. Роден на 24.9.1974 во Белград, Република Србија. Македонец. Високо образование, „Св.Климент Охридски“.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за прашања на изборите и именувањата,член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член


Е-пошта: k.mukoski@sobranie.mk

Click