Пратеници

 

 

 

 

 

НАДА ЦИПУШЕВА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 22.1.1958 во с. Смиланци, Радовиш. Македонка. Има завршено Филозофски факултет - ОНО, „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.  

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член


Е-пошта: n.cipuseva@sobranie.mk

Click