Пратеници

 

 

 

 

 

НЕВЕНКА СТАМЕНКОВСКА-СТОЈКОВСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 21.8.1983 во Скопје. Македонка. Има завршено Правен факултет – правни студии, „Св.Кирил и Методиј“. Магистер по европско право и право на ЕУ. 

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-претседател
 • Законодавно-правна комисија, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

 

Е-пошта: n.stamenkovska@sobranie.mk

Click