Пратеници

 

 

 

 

 

 

САШО ВАСИЛЕВСКИ

 

Независен пратеник. Роден на 16.6.1966 во Охрид. Македонец. Доктор, специјалист.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член


Е-пошта: s.vasilevski@sobranie.mk

Click