Пратеници

 

 

 

 

 

ВЕСНА ПЕМОВА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 5.11.1960 во Кавадарци. Македонка. Доктор специјалист по дерматовенерологија, Медицински факултет, „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-претседател
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член


Е-пошта: v.pemova@sobranie.mk

Click