Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЖАКЛИНА ПЕШЕВСКА

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 7.8.1978 во Скопје. Македонка. Високо образование, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член


Е-пошта: z.pesevska@sobranie.mk

Click