Пратеници

 

 

 

 

 

АНГЕЛИНКА ПЕТКОВА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 27.12.1971 во Гевгелија. Македонка. Дипломирала на Филозофскиот факултет, група Социологија, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член

 

 

Е-пошта: A.Petkova@sobranie.mk

Click