Пратеници

 

 

 

 

 

 

АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 29.1.1976 во Тетово. Македонец. Магистер по политички науки, Универзитет Бон, Германија.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, член
 • Комисија за надворешна политика, претседател
 • Комисија за уставни прашања, член 
 • Комисија за европски прашања, член 
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член 
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), член 
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

Е-пошта: A.Milososki@sobranie.mk

Click