Пратеници

 

 

 

 

 

 

ДАНИЕЛА ХРИСТОВА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 11.11.1977 во с. Дулица. Македонка. Професорка по македонски јазик, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член

 

Е-пошта: D.Hristova@sobranie.mk

Click