Пратеници

 

 

 

 

 

 

ИВАНКА ВАСИЛЕВСКА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 23.4.1981 во Скопје. Македонка. Доктор на правни науки, Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член


Е-пошта: I.Vasilevska@sobranie.mk

Click