Пратеници

 

 

 

 

 

КИРИЛ ПЕЦАКОВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 6.7.1985 во Охрид. Македонец. Доктор по стоматологија, Стоматолошки факултет - Скопје.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

Е-пошта: K.Pecakov@sobranie.mk

Click