Пратеници

 

 

 

 

МАРИЈА ПЕТРУШЕВСКА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 14.1.1986 во Скопје. Македонка. Магистер по меѓународна политика и дипломатија, American University of Europe - FON стипендија „Габриела К. Трајковска“; Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“.

 

Активности во Собранието: 

 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-претседател
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Авганистан, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член

 

Е-пошта: M.Petrusevska@sobranie.mk

Click