Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

СИЛВАНА АНГЕЛЕВСКА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 23.10.1968 во Битола. Македонка. Доктор на технички науки, Технички факултет - Битола.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Авганистан, член
    Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член

Е-пошта: S.Angelevska@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.