Пратеници

 

 

 

 

 

 

ВЛАДО МИСАЈЛОВСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 21.1.1985 година во Скопје. Македонец. Магистер, Факултет за општествени науки.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, претседател
 • Комисија за надворешна политика, заменик-претседател
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член 
 •  Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член

 

Е-пошта: V.Misajlovski@sobranie.mk

Click