Пратеници

 

 

 

 

 

 

ЖАКЛИНА ПЕШЕВСКА


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 7.8.1978 во Скопје. Македонка. Има завршено Технолошко-металуршки факултет.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

 

Е-пошта: Z.Pesevska@sobranie.mk

Click