Соопштенија

Понеделник, 8 октомври 2018 година

Доделување на државната награда „11 Октомври“

На 11 октомври 2018 година (четврток), во Свечената - кристална сала на Собранието на Република Македонија, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“ ќе ја додели наградата „11 Октомври“ за 2018 година за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија.

Наградата за животно дело во областа на културата и уметноста им се доделува на:

  • проф.д-р Драги Михајловски, преведувач и писател;
  • Ристо Лазаров, писател и новинар;
  • Петре Арсовски, актер 
Наградата за животно дело во областа на здравството, му се доделува на:
  • проф.д-р Александар Ставридис, хирург-уролог

Државната награда „11 Октомври“ на добитниците ќе им ја врачи претседателот на Одборот, проф.д-р Драги Ѓорѓиев. 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.