Соопштенија

Петок, 7 септември 2018 година

Доделување на државната награда „8 Септември“

На 8 септември 2018 година (сабота), во Кристалната сала на Собранието на Република Македонија, во 11.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „8 Септември“ ќе врачи една награда за животно дело и четири награди за остварување во областа на спортот во 2018 година, кои се доделуваат на спортисти, тренери и спортски работници. 

Добитници на државната награда „8 Септември“ се: Таки Џиков (награда за животно дело), Стефан Гешовски, Сашко Арсовски, Владимир Радиќ и Ристо Таков.