Соопштенија

Сабота, 1 август 2020 година

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ - ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

По повод 2 Август - Денот на Републиката, делегации на Собранието на Република Северна Македонија, на 2 август 2020 година (недела), ќе положат венци свежо цвеќе, и тоа:

  • Собраниска делегација, во состав: Татјана Прентовиќ и Жаклина Пешевска, ќе положи венец свежо цвеќе во Скопје:

- 09:00 часот - Споменик на АСНОМ, Парк „Жена борец“;

- 09:10 часот - Споменик на Никола Карев, пред Собранието на Република Северна Македонија;

- 09:20 часот - Споменик на Методија Андонов-Ченто, Плоштад „Македонија“

- 10:05 часот – Споменик Сила, слава и победа - Tврдина Кале.

  • Собраниска делегација, во состав: Мирослав Јовановиќ, Благица Ласовска и Реџаил Исмаили, ќе положи венец свежо цвеќе во:

- 11:00 часот, Меморијален центар АСНОМ, Пелинце.

  • Собраниска делегација, предводена од Горан Мисовски, потпретседател на Собранието, во состав: Хари Локвенец и Дафина Стојановска, ќе положи венец свежо цвеќе во Крушево:

- 10:30 часот - Гроб на Никола Карев;                        

                     - Споменик на Слива „На хероите на Слива“;

- 11:45 часот - „Мечкин Камен“.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.