Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Радмила Кипријанова- Радовановиќ

Родена во 1940 година во Скопје. Македонка.  Се стекнала со докторат на техничкиот факултет на Универзитетот во Загреб.Од 1994 до 1998 година била ректор на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Била член на секретаријатот на Извршниот комитет на партијата Демократска Алтернатива.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.