Активности


Понеделник, 16.03.2009 година, Скопје

Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски во дводневна официјална посета на Република Србија

Делегација на Собранието на Република Македонија предводена од претседателот г. Трајко Вељаноски, а во која се и пратениците Иван Стоилковиќ, Владанка Авировиќ и Ристо Пенов денес замина во дводневна официјална посета на Република Србија, по покана на претседателката  на Народната скупштина  на Република Србија г-ѓа Славица Ѓукиќ-Дејановиќ.
Претседателот на Собранието на Република Македонија г. Трајко Вељаноски  ќе оствари средба и со претседателот на Република Србија г. Борис Тадиќ, а ќе се сретне и со претседателот на Владата на Република Србија г. Мирко Цветковиќ.
Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски и нашата делегација ќе се сретнат и со здруженијата на Македонците кои живеат во Србија, а исто така ќе го посетат Нови Сад каде што ќе имаат разговори со претседателот на Народната скупштина на Автономната Покраина Војводина Шандор Егереши.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.