Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

Јовановска Весна

 


  
 


    
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. 
      
Советник во Советот на општина Битола до 1998 година. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Полска. 
      
Родена 1967 година во Битола, РМ. Македонка. Завршила Правен факултет, со положен правосуден испит. Била стажант во Основниот суд во Битола, а од 1994 година е адвокат. Се служи со англискиот јазик. Живее во Битола

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.