Работни телаОливер Спасовски

 

 

Член на СДСМ. Роден на 21.10.1976 година во Куманово. Македонец. Дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта: o.spasovski@sobranie.mk

 


Click