Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Комисија за уставни прашања

Комисијата за уставни прашања има претседател и дваесет члена од редот на пратениците во Собранието на Република Македонија и седум члена од редот на научните и стручните работници.

Комисијата ги разгледува прашањата што се однесуваат на:

  • спроведување на Уставот
  • предлозите за изменување и дополнување на Уставот;
  • подготвување на текст за изменување и дополнување на Уставот;
  • начелни прашања од уставен карактер во врска со донесувањето и извршувањето на законите и другите прописи и акти и
  • други прашања од уставен карактер.

ПретседателАндов Стојан 
 
         Членови:  Стојановски Томислав 
                            Андоновски Кирил  
                            Кралевски Чедомир  
                            Невеновски Горан 
                            Караџоски Жарко  
                            Јовановска Весна 
                            Бошков Јордан 
                            Марковска Ѓулистана  
                            Мирчески Звонко 
                            Лазаров Илија  
                            Климовски Саво 
                            Абдулаи Јонуз  
                            Халими Илјаз  
                            Црвенковски Бранко 
                            Петковски Тито  
                            Поповски Никола 
                            Стојановски Наќе  
                            Китаноски Лазар  
                            Алити Абдурахман 
                            Билали Мерсел 
 

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.