TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME NENKRYETARIN E DHOMES P...E hënë, 19 tetor 2009, Gjenevë

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIM ME NËNKRYETARIN E DHOMËS PËRFAQËSUESE TË PARLAMENTIT TË SPANJËS, Z-NJ. TERESA KUNILERA MESTRES

Në margjinat e Seancës së 121-të të Unionit Interparlamentar, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski realizoi takim me nënkryetarin e Dhomës Përfaqësuese të parlamentit të Spanjës, z-nj Teresa Kunilera Mestres dhe shprehu kënaqësi nga trendi pozitiv i zhvillimit të marrëdhënieve mes Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë së Spanjës.

Lexo më shumë

PSRM izjava popovod izvestaj od EK 15.10.09...E enjte, 15 tetor 2009

DEKLARATA E KRYETARIT VELJANOSKI PAS MARRJES SË RAPORTIT TË KOMISIONIT EVROPIAN PËR PËRPARIMIN E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË NGA EUROAMBASADORI FUERE

Të nderuar,
Sot, Ambasadori i BE-së, shkëlqesia e tij Ervan Fuere edhe formalisht ma dorëzoi raportin e Komisionit Evropian për përparimin e Republikës së Maqedonisë. Përmbajtja e raportit tashmë është e njohur.
Ajo që është më e rëndësishmja për të gjithë ne, është fakti se në raport Komisioni Evropian në mënyrë shumë decide e konfirmon përparimin e Republikës së Maqedonisë dhe rekomandon për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian.

Lexo më shumë

Z. TRAJKO VELJANOSKI SOT U TAKUA ME PRESIDENTIN E ESTONISE ...E mërkurë, 14 tetor 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKË SË MAQEDONISË Z. TRAJKO VELJANOSKI SOT U TAKUA ME PRESIDENTIN E ESTONISË Z. TOMAS HENDRIK ILVES

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z. Trajko Veljanovski sot u takua me Presidentin e Republikës së Estonisë, z. Tomas Hendrik Ilves, me ç’rast e theksoi veçanërisht bashkëpunimin ndërmjet parlamenteve të dyja vendeve miqësore. Në  Kuvendin e Republikës së Maqedonisë kemi grup për bashkëpunim me Republikën e Estonisë, i cili tashmë ka vendosur bashkëpunim të rregullt me kolegët nga parlamenti i estonez, deklaroi presidenti Veljanoski.

Lexo më shumë

PJESEMARRJE E DELEGACIONIT TE REPUBLIKES SE MAQEDONISE NE U...E hënë, 19 tetor 2009

PJESËMARRJE E DELEGACIONIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË NË UNIONIN INTERPARLAMENTAR, NË GJENEVË

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në unionin Interparlamentar do të marrë pjesë në 121 Kuvendi i UIP që do të mbahet prej 19 deri në 21 tetor 2009 në Gjenevë, Zvicër.

Lexo më shumë

Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIME ME UDHEHEQESINE SHTETE...E premte, 9 tetor 2009

DELEGACIONI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË I UDHËHEQUR NGA KRYETARI I KUVENDIT Z. TRAJKO VELJANOSKI REALIZOI TAKIME ME UDHËHEQËSINË SHTETËRORE TË KROACISË

Në takimin me Kryetarin e Kuvendit të Kroacisë Lluka Bebiq, të dyja delegacionet i theksuan marrëdhëniet miqësore të zhvilluara në nivel të lartë mes dy shteteve, e në këto suaza edhe takimet e rregullta dhe bashkëpunimin mes dy dhomave ligjvënëse. Kryetari i Kuvendit Trajko Veljanoski e përshëndeti marrëveshjen e paradokohshme ndërmjet Kroacisë dhe Sllovenisë, me të cilën Kroacisë i mundësohet që t’i vazhdojë negociatat me BE-në. Me këtë, që të dyja palët dëshmuan se jo vetëm deklarativisht, por edhe faktikisht i respektojnë standardet evropiane, e njëkohësisht edhe përgjegjësinë për ardhmëri në BE. Republika e Maqedonisë pret që në bazë të rezultateve të arritura në raportin e KE-së i cili duhet të publikohet së shpejti, të marrë rekomandim për datën e fillimit të negociatave, theksoi Veljanoski

Lexo më shumë

DELEGACIONI I KUVENDIT TE REPUBLIKES SE MAQEDONISE I UDHEH...E enjte, 8 tetor 2009

DELEGACIONI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË I UDHËHEQUR NGA KRYETARI I KUVENDIT Z. TRAJKO VELJANOSKI, NË VIZITË ZYRTARE NË REPUBLIKËN E KROACISË

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë i udhëhequr nga Kryetari i Kuvendit z. Trajko Veljanoski, në të cilin janë edhe deputetët si Bllagorodna Dulliq, Vullnet Ahmeti dhe Tome Çingoski, prej sot gjenden në vizitë zyrtare në Republikën e Kroacisë.

Lexo më shumë

SESIONI I DYTE NGA KONFERENCA E KRYETAREVE TE PARLAMENTEVE ...E premte, 18 shtator 2009

SESIONI I DYTË NGA KONFERENCA E KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE KUSHTUAR BASHKPUNIMIT ME NATO-N

Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski duke marrë pjesë në debat, theksoi se Republika e Maqedonisë shumë seriozisht e kupton rolin e vet në ruajtjen e paqes si kategori e pandashme.

Lexo më shumë

REFERIMI I KRYETARIT TE KUVENDIT TE REPUBLIKES SE MAQEDONIS...E premte, 18 shtator 2009

REFERIMI I KRYETARIT TË KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË NË KONFERENCË NË HUNGARI

Në fillim do të doja ta shpreh falënderimin për nikoqirin tonë z. Bela Katona, kryetar i Parlamentit Hungarez.
Me këtë, Hungaria si anëtare me të drejtë të plotë e Unionit Evropian, por edhe si fqinj i parë i rajonit të Ballkanit Perëndimor, edhe njëherë e vërteton politikën e vet parimore kur bëhet fjalë për zgjerimin e Unionit Evropian me shtetet e rajonit.

Lexo më shumë

TRAJKO VELJANOSKI NE BUDAPEST MERR PJESE NE KONFERENCEN E K...E premte, 18 shtator 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË TRAJKO VELJANOSKI NË BUDAPEST MERR PJESË NË KONFERENCËN E KRYETARËVE TË PARLAMENTEVE KUSHTUAR INTEGRIMEVE EUROATLANTIKE TË SHTETEVE NGA RAJONI I BALLKANIT PERËNDIMOR

Në Konferencën, të cilën e hapi Kryetari i Parlamentit Hungarez d-r Bela Katona, marrin pjesë edhe kryetarët e parlamenteve të Shqipërisë, Bosnjës dhe Hercegovinës, Kroacisë, Serbisë dhe Malit të Zi.

Lexo më shumë

Z. TRAJKO VELJANOSKI NE BUDAPEST PASDITE REALIZOI TAKIM PUN...E enjte, 17 shtator 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI NË BUDAPEST PASDITE REALIZOI TAKIM PUNE ME KRYETARIN E PARLAMENENTIT TË HUNGARISË, Z. BELA KATONA

Në takim Kryetari i Kuvendit, z. Trajko Veljanoski duke folur për marrëdhëniet bilaterale theksoi se ato janë shumë të mira, ndërsa për këtë kontribut të madh japin të dy parlamentet. Dy parlamentet kanë nënshkruar protokoll për bashkëpunim i cili realizohet përmes bashkëpunimit në të gjitha nivelet, nga takimet e rregullta të trupave parlamentar  dhe grupeve për miqësi e deri në takimet e Kryetarëve.

Lexo më shumë
1234...6       
Click