SHENIMI I DITES NDERKOMBETARE TE DEMOKRACISE...E martë, 15 shtator 2009

SHËNIMI I DITËS NDËRKOMBËTARE TË DEMOKRACISË

Në suaza të shënimit të Ditës ndërkombëtare të demokracisë më 15 shtator, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, në kabinetin e tij ka pranuar qytetarët të cilët e vizituan Kuvendin.

Lexo më shumë

Z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRITI AMBASADORIN E REPUBLIKES SE T...E enjte, 10 shtator 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRITI AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË TURQISË, SHKËLQESINË E TIJ ARSLAN HAKAN OKÇAL

Në takimin, që u mbajt me rastin e donacionit të librave nga Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë për bibliotekën e Kuvendit, edhe një herë u konfirmuan marrëdhëniet miqësore të ngritura në shkallë të lartë ndërmjet dy shteteve.

Lexo më shumë

PSRM E PRITI AMBASADORIN E SAPOEMERUAR TE MBRETERISE SE NOR...E premte, 4 shtator 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRITI AMBASADORIN E SAPOEMËRUAR TË MBRETËRISË SË NORVEGJISË, SHKËLQESINË E TIJ KJETIL PAULSEN

Kryetari i Kuvendit z.Trajko Veljanoski, në takim i theksoi marrëdhëniet e mira të deritanishme bilaterale dhe miqësore me Norvegjinë dhe shprehu besimin se bashkëpunimi i tillë do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Me këtë rast, veçanërisht e vlerësojmë përkrahjen të cilën deri më tani na e ka dhënë Norvegjia në integrimin tonë euroatlantik. Besoj se kjo përkrahje edhe më tutje do mund të vazhdojë, ndërsa njëkohësisht do ta thellojmë edhe bashkëpunimin bilateral në të gjitha nivelet, theksoi kryetari Veljanoski.

Lexo më shumë

TRAJKO VELJANOSKI, E PRANOI AMBASADOREN E SAPOEMERUAR TE RE...E enjte, 3 shtator 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRANOI AMBASADOREN E SAPOEMËRUAR TË REPUBLIKËS ARABE TË EGJIPTIT, SH.S. Z-NJ. ABDEL FATAH AHMED FARAH

Kryetari  i Kuvendit z.Trajko Veljanoski, duke i vlerësuar marrëdhëniet si shumë të mira, theksoi se në të ardhmen kujdes të veçantë duhet t’i kushtohet bashkëpunimit ekonomik, i cili ngec prapa marëdhënieve politike. Këtu besoj se mund të bëjmë shumë, pasi që bashkëpunimi ekonomik veçanarisht në forma më të larta është në interes të të dyja shteteve. Në këto suaza të bashkëpunimit, gjithsesi vend të veçantë zë bashkëpunimi parlamentar. Në Kuvend e kemi formuar grupin për bashkëpunim me shtetet e Lindjes së Afërt dhe të Mesme, e besoj se përmes këtij grupi si dhe përmes trupave tjerë kuvendorë, mundemi që këtë bashkëpunim ta intesifikojmë, e në kuadër të kësaj, kryetari Veljanovski i dërgoi ftesë kryetarit të Parlamentit të Egjiptit që ta vizitojë Maqedoninë.

Lexo më shumë

z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRITI AMBASADORIN E SAPOEMERUAR TE ...E enjte, 3 shtator, 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRITI AMBASADORIN E SAPOEMËRUAR TË REPUBLIKËS SOCILAISTE TË VIETNAMIT, SHKËLQESINË E TIJ TRAN VAN TIN

Në takim Kryetari i Kuvendit z. Trajko Veljanoski, shprehu vullnetin që në të ardhmen marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve do të shënojnë përforcimin e relacioneve të ndërsjella ekonomike dhe politike. Besoj se interes për këtë ka nga të dy palët. Në këtë kuadër Kuvendi i Republikës së Maqedonisë është i përgatitur të kontribuojë në përforcimin e bashkëpunimit të ndërsjellë parlamentar.

Lexo më shumë

z. TRAJKO VELJANOSKI SOT E PRITI MINISTRIN E PUNVE TE JASHT...E mërkurë, 2 shtator

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, z. TRAJKO VELJANOSKI SOT E PRITI MINISTRIN E PUNVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË ÇEKISË, z. JAN KOHUT

Në takim, Kryetari i Kuvendit z. Trajko Veljanoski theksoi thellimin e vazhdueshëm të marrëdhënieve bilaterale ndërmjet dy shteteve në të gjitha nivelet. Në këtë kuadër është edhe bashkëpunimi ndërmjet dy parlamenteve, kështu që në maj kishim vizitë të Kryetarit të Senatit të Çekisë, zoti Sobotka,  e gjithsesi edhe vizita e Kryeministrit Topolanek Maqedonisë  kontribuuan ato marrëdhënie bilaterale të kanë trend në rritje.

Lexo më shumë

KRYETARI I KUVENDIT TE RM, JURIJ GONCARUK 18.08.09...E martë, 18 gusht 2009

KRYETARI I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, Z. TRAJKO VELJANOSKI SOT E PRANOI AMBASADORIN E POSAEMËRUAR TË UKRAINËS NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, SHKËLQESINË E TIJ Z. JURIJ GONÇARUK

Në takimin Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë z.Trajko Veljanoski, veçanërisht i theksoi marrëdhëniet miqësore zhvilluara në nivel të lartë, ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Ukrainës. Nevojitet që këto marrëdhënie të zhvillohen edhe mëtej në të gjitha nivelet dhe në të gjitha sferat, e veçanërisht në planin ekonomik duke i pasur parasysh rezultatet dhe përvojat pozitive të deritanishme.

Lexo më shumë

KRYETARI I KUVENDIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI PRITI KOMISARIN E...E enjte, 23 korrik 2009

KRYETARI I KUVENDIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI PRITI KOMISARIN E KOMISIONIT EVROPIAN PËR ZGJERIM, Z.OLI REN

Në takim kryetari i Kuvendit, z. Trajko Veljanoski, duke shprehur kënaqësinë nga vendimi i Komisionit Evropian që të rekomandojë heqjen e regjimit të vizave për qytetarët e Maqedonisë, theksoi se Maqedonia e meriton këtë sepse i plotësoi të gjitha kushtet, ndërsa njëkohësisht qytetarët e Maqedonisë do të mund të kënaqen me njërën nga të drejtat themelore të njeriut dhe standard evropian, ndërsa kjo është lëvizja e lirë e njerëzve.

Lexo më shumë

TRAJKO VELJANOSKI, E PRANOI MINISTRIN E PUNEVE TE JASHTME T...E enjte, 25 qershor 2009

KRYETARI I KUVENDIT, Z. TRAJKO VELJANOSKI, E PRANOI MINISTRIN E PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SLLOVAKE, Z. MIROSLLAV LLAJÇEK

Në takim, Kryetari i Kuvendit, z. Trajko Veljanoski, shprehu kënaqësi për atë që Republika Sllovake përfaqësinë e vet diplomatike e ngriti në nivel ambasade, me ç’rast e tregon trendin pozitiv të marrëdhënieve bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës Sllovake, e në këtë kuadër edhe bashkëpunimin e dy parlamenteve. Duke folur për përcaktimet tona strategjike, integrimin në strukturat euroatlantike, kryetari i Kuvendit, z. Veljanovski, theksoi që Maqedonia pas ngjarjeve joparimore të njohura në Samitin e Bukureshtit kur nuk morëm ftesë për anëtarësim në NATO, vazhdon të marrë pjesë aktive në misionet paqësore nëpër botë, Afganistan, Bosnje dhe Hercegovinë etj., pasi që ndjen përgjegjësi për paqen botërore e cila është kategori e pandarë.

Lexo më shumë

TRAJKO VELJANOSKI ME TE KE-se LUIS MARIA DE PUC 16.06.09...E martë, 16 qershor 2009

TAKIM I KRYETARIT TË KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË TRAJKO VELJANOSKI ME KRYETARIN E KUVENDIT PARLAMENTAR TË KE-së LUIS MARIA DE PUÇ

Kuvendi parlamentar i KE-së e përkrah Maqedoninë në anëtarësimin e saj në UE. Në takimin e sotëm, i cili kaloi në atmosferë të hapur dhe miqësore, Kryetari i Kuvendit Trajko Veljanoski theksoi se Republika e Maqedonisë përmes KE-së e filloi procesin e integrimit në strukturat euroatlantike. Në të njëjtën kohë, me pranimin dhe implementimin e standardeve dhe principeve të KE-së, që janë të drejtat e njeriut, demokracia, sundimi i së drejtës dhe paqes, ne i filluam reformat tona të cilët i bëmë para së gjithash për qytetarët tonë, meqenëse vetëm në atë mënyrë mund të sigurohet stabilitet politik dhe ekonomik, por edhe zhvillim.

Lexo më shumë
1...3456       
Click