Активности


Понеделник, 3 декември 2012 година

Работна средба на Клубот на пратенички
 
Клубот на пратенички на Собранието на Република Македонија и Канцеларијата на UN Women - Тело на Обединети нации за родова рамноправност и зајакнување на жените од Скопје, ќе одржи работна средба на 6 декември 2012 година (четврток), од 13,00 до 15,00 часот во хотел Бест Вестерн.

На средбата е планирано да бидат презентирани главните наоди од родовата анализа за програмите и буџетите во одбраната и активните мерки за вработување и базичната проценка за расположливи податоци по пол во секторот за безбедност.

Средбата е резултат на заклучокот од семинарот кој се одржа во март 2012 година, во организација на Клубот на пратенички и Канцеларијата на Un Women на тема: родово одговорно буџетирање. 

 Агенда

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.