Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren gjermane, Althauz...

E mërkurë, 21 qershor 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren gjermane, Althauzer

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot u takua me ambasadoren e Republikës Federative të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë, znj. Kristine Althauzer. Duke i dërguar urime Kryetarit Xhaferi për zgjedhjen e tij, ambasadorja theksoi se para përbërjes së re të Kuvendit qëndrojnë shumë detyra të rëndësishme dhe se funksioni Kryetar i Kuvendit ka rol të rëndësishëm. 

Lexo më shumë

Kumtesë nga takimi i Z. Talat Xhaferi me Kongresmenin ...

E hënë, 19 qershor 2017, Riga

Takimi i Kryetarit Xhaferi me kongresistin amerikan Robert Pitinxher

Në kuadër të pjesëmarrjes së Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Z. Talat Xhaferi në Forumin Ndërkombëtar të Sigurisë në Riga, sot Z. Xhaferi realizoi takim me Z. Robert Pitinxher, kongresmenin amerikan dhe Kryetarin e Grupit të punës së Kongresit për terrorizëm dhe luftë jokonvencionale dhe iniciatori i këtij Forumi. 

Lexo më shumë

Kumtesë nga takimi i Z. Talat Xhaferi, Kryetari i Kuve...

E hënë, 19 qershor 2017, Riga

Kumtesë nga takimi i Z. Talat Xhaferi, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë me Z-njën Inara Murniece, Spikere e Parlamentit të Letonisë

Në kuadër të pjesëmarrjes së Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Z. Talat Xhaferi realizoi takim zyrtar me Z-njën Inara Murniece, Spikere e Parlamentit të Republikës së Letonisë. 

Lexo më shumë

Kryetari Xhaferi u takua me ambasadorin italian Romeo...

E premte, 16 qershor 2017

Kryetari Xhaferi u takua me ambasadorin italian Romeo

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Xhaferi, sot u takua me ambasadorin e Italisë në Republikën e Maqedonisë, z. Karlo Romeo.

Në fillim të takimit, ambasadori Romeo iu falënderua Kryetarit Xhaferi për mundësinë të shkëmbejnë mendime dhe përvoja për bashkëpunimin, dhe ia uroi funksionin e ri njëherit duke theksuar se njëri ndër shkaqet e vizitës së sotme është t'ia dorëzojë urimin e dërguar nga ana e kryetarit të Senatit Italian.

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ushtruesin e detyrës amb...

E martë, 13 qershor 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ushtruesin e detyrës ambasador i Ukrainës në Republikën e Maqedonisë, z. Rostisllav Pallagusinec 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim me ushtruesin e detyrës ambasador i Ukrainës në Republikën e Maqedonisë, z. Rostisllav Pallagusinec.

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren e Kroacisë B...

E hënë, 12 qershor 2017 

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren e Kroacisë Barishiq 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë, znj. Daniella Barishiq.  Në fillim të takimit ambasadorja ia uroi zgjedhjen Kryetar i Kuvendit dhe shprehu pritje të sinqerta se marrëdhëniet e zhvilluara dhe të larta të deritanishme ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë do të vazhdojnë në të ardhmen me dinamikë të përforcuar.  

Lexo më shumë

Kryetari Xhaferi u takua me ambasadorin holandez Pllomp...

E martë, 6 qershor 2017

Kryetari Xhaferi u takua me ambasadorin holandez Pllomp

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, u takua me ambasadorin e Mbretërisë së Holandës në Republikën e Maqedonisë, z. Vilem Vauter Pllomp. Pas urimeve të bëra për zgjedhjen në këtë funksion dhe për zgjedhjen e Qeverisë së re, ambasadori Pllomp e theksoi porosinë për gatishmërinë e Qeverisë së Holandës dhe konkretisht të Parlamentit për një bashkëpunim të gjerë me institucionet e Republikës së Maqedonisë dhe vazhdimin e të gjitha projekteve të filluara ndërmjet të dyja vendeve. 

Lexo më shumë

Kryetari Xhaferi u takua me bashkëreferuesit e Komisio...

E martë, 30 maj 2017

Kryetari Xhaferi u takua me bashkëreferuesit e Komisionit Monitorues                           

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi u takua me bashkëreferuesit e Komisionit për Respektimin e Obligimeve dhe Angazhimeve të Vendeve Anëtare të ndërmarrë gjatë pranimit në Këshillin e Evropës, znj. Lise Kristofersen, deputete nga Norvegjia dhe z. Valerij Gileçi, deputet nga Moldavia, të cilat në kuadër të dialogut pasmonitorues janë në vizitë dyditore në Republikën e Maqedonisë. 

Lexo më shumë

Takimi i Kryetarit të Kuvendit, z. Talat Xhaferi me am...

E martë, 30 maj 2017

Takimi i Kryetarit të Kuvendit, z. Talat Xhaferi me ambasadoren e Republikës së Turqisë, znj. Tulin Erkal Kara 

Duke ia uruar zgjedhjen Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, ambasadorja znj. Tulin Erkal Kara theksoi se në Republikën e Turqisë ndiqen me vigjilencë ngjarjet në Republikën e Maqedonisë dhe tejkalimi i krizës politike, pa u përzier në punët e brendshme të vendit.
Lexo më shumë

Takim i Kryetarit Xhaferi me Sh. e Tij ambasadorin e Mbret&...

E hënë, 29 maj 2017

Takim i Kryetarit Xhaferi me Sh. e Tij ambasadorin e Mbretërisë së Belgjikës, z.  Fransoa Bontan

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim zyrtar me ambasadorin e Mbretërisë së Belgjikës në Republikën e Maqedonisë, z. Fransoa Bontan. Në fillim të takimit ambasadori i shprehu urime të sinqerta për zgjedhjen e tij në funksionin Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe i uroi sukses në realizimin e funksionit përgjegjës. 

Lexo më shumë
1...36373839                                        
Click